Botanische Tuin De Kruidhof

Botanische Tuin De Kruidhof kent een historie van meer dan 80 jaar en is sinds eind jaren ’70 eigendom van de gemeente Achtkarspelen en geopend voor publiek. Sinds 2000 zijn wij ook geregistreerd museum met als hoofdcollectie (geneeskrachtige) kruiden.

Op het terrein staan meer dan 1500 soorten kruidenen ruim 2.000 verschillende planten. Er zijn 17 thematuinen op 3,5 hectare. De medewerkers bestaan uit een klein team van betaalde krachten en meer dan zestig vrijwilligers. Ook werken er dagelijks zo’n twintig tot dertig personen met behoud van uitkering of via een andere zorg- of hulpinstantie.

Op het terrein is ook een IJstijdenmuseum. Het IJstijdenmuseum is onderdeel van een stichting met een eigen stichtingsbestuur. De Kruidhof en het IJstijdenmuseum werken waar mogelijk nauw samen om gezamenlijk een aanbod te bieden aan de bezoekers.

Het Tuincafé met terras in De Kruidhof wordt gerund door chef-kok Daan Nagelkerke. Hij maakt gebruik van verse, biologische en streekproducten. Ook verwerkt hij alles wat in de tuin overblijft en goed bruikbaar is in zijn gerechten. Voor groepen kunnen Daan en zijn vrouw Karin het hele jaar door arrangementen op maat voor u samenstellen. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor recepties, (bedrijfs)uitjes, vergaderarrangementen of bruiloften. Ook catering op uw locatie is mogelijk.

http://www.dekruidhof.nl/