Bibliotheek Kop van Overijssel

Bibliotheek Kop van Overijssel

Bibliotheek Kop van Overijssel is een bibliotheekstichting in de gemeente Steenwijkerland. Verspreid over Steenwijkerland zijn er zeven bibliotheeklocaties, twee afhaal- en brengpunten en een uitleenpost. De vestigingen zijn Steenwijk, Vollenhove, Sint Jansklooster, Giethoorn, Kuinre, Oldemarkt en Steenwijkerwold. Er zijn afhaal- en brengpunten in Wanneperveen en Blokzijl. En een uitleenpost in Kalenberg.

De Bibliotheek Kop van Overijssel organiseert diverse activiteiten die vallen onder de vijf functies die genoemd worden in de Bibliotheekwet (kennis & informatie, ontwikkeling & educatie, lezen & literatuur, ontmoeting & debat en kunst & cultuur).
Het ter beschikking stellen van kennis en informatie, Het bieden van mogelijkheden voor ontwikkeling en educatie, Bevorderen van het lezen en het laten kennis maken met literatuur, Het organiseren van ontmoeting en debat en Het laten kennismaken met kunst en cultuur

Adres
Meppelerweg 47A
8331CS Steenwijk
Nederland

https://www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/

Bibliotheek Kop van Overijssel
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.