BFFE@Eye

SPECIAL EVENT – BFFE @ EYE zondag 2 oktober om 12.15 uur.
Lezing en film in het kader van het Weekend van de Wetenschap

Voorzitter van het Mind & Life Institute Europe, Sander Tideman, presenteert
“Het ontdekken van de geest: Een nieuw paradigma voor Wetenschap en Maatschappij”. De lezing gaat vooraf aan de spraakmakende film “The Mindful Revolution" van Samuel Stefan en Nick Oakley.

Uitwisselingen tussen moderne wetenschappers en boeddhistische meditatie hebben bevestigd wat de oude spirituele tradities al lange tijd wisten: de menselijke geest kan veranderen in een positieve richting. De ontdekking van fenomenen in neuro-plasticiteit heeft bijgedragen aan een nieuw paradigma voor het begrip van de geest, de mentale innerlijke en uiterlijke verschijnselen, evenals onze interacties in de wereld.
Het Mind & Life Instituut, mede-opgericht door neuro-wetenschapper Francisco Varela en ZH de Dalai Lama, maakt deze uitwisselingen en onderzoek al 30 jaar lang mogelijk, en heeft daarvoor mensen aangetrokken als Jon Kabat-Zinn, Daniel Goleman, Richard Davidson, Roshi Joan Halifax, Matthieu Ricard, Tania Singer, en vele anderen. Deze lezing vertelt over deze uitwisselingen en het onderzoek over de betekenis ervan voor een nieuw perspectief op de moderne wetenschap en onze samenleving, met inbegrip van de wereld van het bedrijfsleven en de economie.
Van presentor Sander Tideman is net een nieuw boek verschenen, "Business as Instrument voor Societal Change”, gebaseerd op 20 jaar dialoog met Z.H. de Dalai Lama.

De kaartverkoop is gestart, er is een beperkt aantal beschikbaar op eyefilm.nl

https://www.bffe.eu