Batavialand

In Batavialand gaan bezoekers terug in de tijd en ontdekken zij het boeiende verhaal van het leven op de grens van land en water. Zo ontdekken zij dat Flevoland het grootste droge scheepskerkhof ter wereld is. Er kwamen honderden scheepswrakken tevoorschijn uit de poldergrond toen het gebied werd ingepolderd. In het museum komt jong en oud hier alles over te weten. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het leven voelde aan boord van een schip. Kinderen gaan aan de slag als archeoloog en ingenieur. Volwassenen bekijken een echt scheepswrak en komen meer te weten over de inpoldering.
Bij de werf krijgen bezoekers een unieke ervaring als zij getuige zijn van historische scheepsbouw. Door middel van reconstructie van schepen die van belang zijn geweest in onze vaderlandse geschiedenis en uitvoering van de bijbehorende ambachten, kun je dit stuk van onze Nederlandse geschiedenis zelf ervaren, voelen, ruiken en beleven in Lelystad.
Bezoekers bekijken en bezoeken de beroemde reconstructie van het VOC-schip de Batavia, zij krijgen rondleidingen van gidsen op de werf waar oude scheepsambachten worden beoefend én zij gaan zelf ook aan de slag.

Adres
Oostvaardersdijk 113
8242 PA Lelystad
Nederland

http://www.batavialand.nl

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.