Avular

Tegenwoordig kunnen robots vanalles: van grasmaaien tot auto’s maken, van met je praten tot op de maan rijden. Wij geloven dat robots de wereld een betere plek maken. De komende jaren gaan robots zorgen voor efficiëntere en betere processen, maar ze gaan ook voor de normale mens een steeds grotere rol spelen. Robots gaan op school helpen bij het onderwijzen van kinderen, gaan in de thuiszorg helpen met verzorgen, en gaan ook gewoon het leven bij ons thuis leuker maken. Dát is waarom wij als Avular innovatie op het gebied van robotica willen bespoedigen.

Als start-up zijn we nog klein: op dit moment zo’n 7 man, maar snel groeiend. We zijn een echt hardware bedrijf. Bij al onze toepassingen staat één product centraal: De Curiosity Core, hét brein van elke nieuwe robot. Met de Core wordt het ontwikkeltraject van nieuwe robots drastisch verkort, wat innovatie op het gebied van robotica een flinke boost geeft.

Zelf zetten wij de Core ook in voor nieuwe robots. De belangrijkste toepassing van de Core voor ons bedrijf is de Aerial Curiosity: een drone-platform dat makkelijk te programmeren en aan te passen is, waar je zelf nieuwe toepassingen mee kan maken. De drone zetten we in voor onderzoek in samenwerking met de universiteiten van Eindhoven, Wageningen en Gent, maar ook voor industriële inspecties.

https://www.avular.com/