Astaco Technologies

Astaco Technologies is een Nederlands-Amerikaans bedrijf dat nieuwe fotobioreactoren ontwikkelt voor de productie van hoogwaardige microalgen. Wij zijn gespecialiseerd in micro-algenbiotechnologie, bioreactorontwerp, bioreactorconstructie en bioprocesoptimalisatie.

Ons team bestaat uit mensen met een bewezen staat van dienst. Astaco Technologies brengt belangrijke gebieden samen, zoals R & D, operations en management om elke uitdaging op te lossen, niet alleen op basis van ervaring, maar ook door middel van innovatief denken.

Astaco Technologies heeft een Europese subsidie van 1,2 miljoen euro gekregen, samen met onze projectpartners Wageningen University & Research en APT. In dit Kansen voor West II project wordt de technologie ontwikkeld voor een volledig geautomatiseerd ‘first-of-a-kind’ grootschalig monocultuur algenproductiesysteem. Maar de systemen die we ontwikkelen kunnen ook voor andere algensoorten worden gebruikt.

De technologische innovatie in algenproductiesystemen gaat snel over de hele wereld. De technische opschaling van de innovatieve componenten naar grotere productiesystemen voor Haematococcus pluvialis is echter complex en technisch uitdagend. Bovendien vereisen de speciale hygiënische omstandigheden in het productiesysteem een volledig nieuw reactorontwerp, innovatieve procesbesturingstechnologie en een innovatief gebruik van onderwater led assimilatielampen.

https://www.astaco-technologies.com/