Aectual

Het 3D Print Canal House is een uniek publiek toegankelijk ontwikkelingsproject, Een internationaal team van partners uit verschillende sectoren ontwikkelt gezamenlijk de benodigde technieken voor de bouw van een 3D geprint grachtenpand. Door te bouwen aan het huis worden verbindingen gelegd tussen de hightech sector, designsector, de cultuursector, de bouwindustrie en softwareontwikkelaars.

Het 3D printen van een grachtenpand, het symbool van Amsterdam, toont de wereld hoe de traditionele lokale waarden te combineren zijn met nieuwe innovatieve ideeën. Elke nieuwe 3D print die uit de printer komt wordt tentoongesteld en getest op de bouwplaats. De kamermaker wil printen met duurzaam materiaal, van biologische oorsprong, dat smelt bij een relatief lage temperatuur en natuurlijk stevig en stabiel is. Daarnaast onderzoeken ze op dit moment de mogelijkheden om te printen met gerecycled materiaal.

De bijzondere openbare expo werd sinds 1 maart 2014 opengesteld voor publiek en is daarmee het jongste museum van Amsterdam met een groeiende expositie. Het opstellen van de kennis en bouwplaats als open platform bewijst hoe krachtig de bestaande 3D print community is. De community levert digitaal oplossingen aan als we vragen stellen op de online platforms; waarmee nieuwe kennis gegenereerd en gedeeld wordt. Sinds de opening bezochten meer dan 30.000 enthousiaste gasten de bouwplaats en bekeken ruim 340.000 mensen de projectvideo. Daarnaast bereikte het miljoenen mensen via vele (inter)nationale mediakanalen. Het project werd reeds vele malen gepubliceerd door onder andere BBC, CNN, Bational Geographic, Discovery Channel, NBC, ZDF, DWDD, TerZake, Guardian, Wallstreet Journal, NRC, Volkskrant, Die Welt, Financieel Dagblad, Frankfurther Allgemeine, Inda Times, Time en vele andere. Daarnaast werd het project gepresenteerd aan toenmalig president van de Verenigde Staten Barack Obama tijdens zijn bezoek aan het Rijksmuseum.

Het project manifesteert zich offline in het hart van Amsterdam aan de noordzijde van het IJ; en online op verschillende sociale netwerk platforms, via blogs, traditionele media en natuurlijk de eigen site: www.3dprintcanalhouse.com.

http://www.3dprintcanalhouse.com