Hotspots 2022

Nieuw bij Weekend van de Wetenschap: hotspot-locaties! Op deze plekken vind je meerdere organisaties op loopafstand van elkaar die een activiteit organiseren.

Ga bijvoorbeeld op nautisch bezoek bij het Willemsoord in Den Helder, de vroegere scheepswerf van de Koninklijke Marine. Bezoek de open dagen van het Amsterdam Science Park of Utrecht Science Park en bekijk wat er allemaal gebeurt op een universiteit. In Utrecht vind je ook het Hubrecht Instituut, het Westerdijk Instituut en het RMCU (Regenerative Medicine Center Utrecht) die samen verschillende activiteiten organiseren onder het overkoepelende thema ‘De diepte in’. Ook staan Leeuwarden en de Tilburgse Spoorzone helemaal in het teken van wetenschap en ga je naar ZB Bibliotheek van Zeeland voor proefjes, workshops, en andere leuke doe-activiteiten tijdens de Wetenschapsdag. Wil je meer leren over de zee? Ga dan naar Waterexpeditie in Zeeland. Tijdens Zpannend Zernike kun je wetenschap en techniek ontdekken in de stad Groningen, en in het zuiden van het land duik je in de chemische wereld bij de bedrijven van Chemelot.

Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan op deze hotspotlocaties!

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.