Helikopter rondvlucht André Kuipers

Tijdens Weekend van de Wetenschap, ontmoet je André Kuipers niet alleen bij ESA’s Open Dag in Noordwijk. Dit jaar duikt de ambassadeur ook zelf in de wondere wereld van wetenschap en technologie. Op 6 oktober maakt hij een helikopter rondvlucht boven Nederland en gaat backstage bij vier deelnemende locaties: Maak Haarlem, BASF Heerenveen, Zpannend Zernike Groningen en Kunstlinie Almere Flevoland.

André Kuipers: “We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst. Ik nodig iedereen uit om dit tijdens Weekend van de Wetenschap samen met mij te ervaren en dingen te leren die je eigen belevingswereld te boven gaan. Voor eenieder is iets te vinden wat leuk of interessant is, of dit nu iets biologisch, technisch of wetenschappelijks is.

Vluchtschema
12.00 uur backstage bij MAAK Haarlem
13.45 uur backstage bij BASF Heerenveen
16.00 uur backstage bij Zpannend Zernike in het Academiegebouw van Rijksuniversiteit Groningen

Om 18.00 uur landt André Kuipers bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) geeft om 19.00 uur een mini college (op inschrijving).
Aansluitend om 20.00 uur leidt Daan Roosegaarde, ook ambassadeur van Weekend van de Wetenschap, de astronaut en het aanwezige publiek rond in zijn nieuwe Space Waste Lab.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.