Support Dashboard

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en antwoorden voor support van Weekend van de Wetenschap.

Veelgestelde vragen

Q: 1. Hoe meld ik een activiteit voor Weekend van de Wetenschap aan?

Om het deelnemers makkelijker te maken werken we dit jaar met een geheel nieuw Deelnemers dashboard waar je zelf je activiteiten in kunt beheren.

Hoe kom je in het dashboard? Maak allereerst hier een nieuw account aan. Bevestig vervolgens je aanmelding via de link die je in je mail ontvangt. Na het inloggen bij het dashboard kun je activiteiten toevoegen, aanpassen en beheren. Net als de gegevens van je organisatie en contactpersonen.  

Q: 2. Kan ik inloggen met de oude accountgegevens van NEMO Kennislink CMS van mijn organisatie?

Bij een nieuw platform hoort een frisse start! Ook eerdere deelnemers vragen we een nieuw account aan te maken.  

 

Q: 3. Staan de gegevens over mijn organisatie (zoals organisatiegegevens, contactpersonen en activiteiten) in het nieuwe dashboard?

De gegevens uit het NEMO Kennislink CMS zijn helaas niet in te laden in het nieuwe dashboard. We vragen je éénmalig opnieuw de gegevens in te vullen.  

Q: 4. Hoe pas ik contactgegevens aan?

Vanaf het moment dat je je organisatie aanmeldt via ons nieuwe dashboard kan je zelf informatie over je organisatie beheren en daarmee ook de contactgegevens. Zo ben je als organisatie altijd in beheer van je eigen gegevens. De gegevens die hierin staan zullen vanaf dan leidend zijn.

Na het aanmelden in het dashboard ontvang je automatisch de nieuwsbrief die specifiek is voor deelnemers aan Weekend van de Wetenschap.

Q: 5. Wij organiseren bijna hetzelfde als een vorige editie. Moet ik dit evenement opnieuw invoeren?

Activiteiten die in het NEMO Kennislink CMS stonden zijn helaas niet in te laden in het nieuwe dashboard

Beschrijvingen van voorgaande activiteiten van Weekend van de Wetenschap zijn te vinden op onze website. Je vindt ze per jaar – door achteraan de volgende link het juiste jaartal toe te voegen: https://www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/

Voorbeeld: https://www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/2019/

Q: 6. Waarom kan ik geen foto uploaden zonder credits?

Het team van Weekend van de Wetenschap let heel scherp op de juiste notatie van credits bij afbeeldingen en juiste toepassing van beeldrecht. Zorg er daarom altijd voor dat jouw organisatie de rechten voor een foto bezit of dat je afbeelding rechtenvrij is. Vermeld altijd de fotograaf en bron van de foto, ook al is die in opdracht van jouw organisatie gemaakt. Indien je een foto van internet haalt, zet daar altijd de URL bij waar je deze foto gevonden hebt. Dit maakt het voor de redactie makkelijker om de rechten van jouw foto te achterhalen. 

Boetes voor foutief gebruik van afbeeldingen zijn niet mals. Daarom controleren wij extra scherp op juist gebruik van beeldrecht. Bij onduidelijkheden sturen wij daarom activiteiten terug met de vraag om de rechten goed te controleren of een URL in te vullen. Als vervolgens blijkt dat het beeldrecht niet gedekt is, sturen wij eventuele boetes door naar de indienende organisatie. 

Q: 7. Ik heb een activiteit toegevoegd, maar het programma is iets veranderd. Hoe kan ik dit aanpassen?

Elke activiteit is via de knop ‘Edit’ blijvend aan te passen. Ook als deze de status ‘Gereed om te publiceren’ heeft of nadat het team van Weekend van de Wetenschap de activiteit de status ‘Online’ heeft gegeven.  

Q: 8. Waarom is er een eindredactie/wie is die eindredactie/waarop wordt mijn activiteit gecontroleerd?

Het team van het Weekend van de Wetenschap loopt alle activiteiten kort na die de status ‘Gereed voor publiceren’ hebben. Wij controleren of alle velden op de juiste manier zijn ingevuld en of het beeldrecht klopt. We kijken kort naar de aanspreekvorm in de activiteitenbeschrijving. We spreken ons publiek graag met ‘je’ aan 

Q: 9. Wat betekent de status ‘Gereed om te publiceren’?

De aangemaakte activiteit is naar ons team verstuurd. Wij lopen na of alles volledig is ingevuld. Als alles compleet is wijzigen we de status van ‘Gereed om te publiceren’ naar ‘Online’.

Q: 10. Wat betekent de status ‘Online’?

Voor het publiek houden we het programma graag een verrassing tot 22 september. Op 22 september publiceren we alle beschrijvingen van de activiteiten met de status ‘Online’. Zo krijgen bezoekers alvast een voorproefje op de site van Weekend van de Wetenschap.

De status ‘Online’ heeft dus voor 22 september en vanaf 22 september een andere betekenis.

Voor 22 septemberDe status ‘Online’ betekent dat wij de beschrijving van een activiteit hebben gecontroleerd en die klaar staat voor publicatie. Aanpassingen doen blijft hierna mogelijk via de ‘Edit’ knop, ook na 22 september.

Na 22 septemberWijzigingen die je na de publicatiedatum van 22 september aanbrengt zijn binnen een paar minuten zichtbaar op de website. 

Q: 11. Waarom duurt het zo lang voordat mijn activiteit op de status ‘Online’ staat?

Het kan zijn dat ons team nog niet aan jouw activiteit is toegekomen. Soms sturen veel deelnemers tegelijk activiteiten in. Het team wil graag iedereen evenveel aandacht en kwaliteit leveren, waardoor het soms langer kan duren voordat jouw activiteit de status ‘Online’ krijgt. 

Q: 12. Hoe annuleer ik mijn activiteit?

Ga naar de activiteit die je wilt annuleren en klik op ‘Edit’. Onderaan de bewerkingspagina vind je de knop ‘Verwijderen’. Hiermee kun je je activiteit annuleren. 

Let op! Het kan zijn dat wij de activiteit al hebben opgenomen in de campagne 

Q: 13. Hoe meld ik me af voor deze editie van Weekend van de Wetenschap?

Om je af te melden kun je dit formulier invullen, dan zorgen we ervoor dat je voor deze editie bent afgemeld.

Q: 14. Waarom moet ik al die velden invullen?

Wij willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk deelnemers jouw activiteit(en) bezoeken. Het is dus van belang dat zij op de website van Weekend van de Wetenschap gemakkelijk alle informatie bij elkaar kunnen vinden. Hoe makkelijker de bezoeker het kan vinden, hoe sneller zij beslissen bij jouw organisatie langs te gaan. 

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.