Stoepplantjesbingo

Als onderdeel van ons jaarlijkse publieksonderzoek hebben wij in samenwerking met Nienke Beets van de Universiteit Leiden en Hortus Botanicus in Leiden een Stoepplantjesbingo-activiteit samengesteld die bibliotheken gemakkelijk, gratis en laagdrempelig kunnen aanbieden tijdens Weekend van de Wetenschap 2022.

Het idee is dat de bingo buiten gedaan kan worden tijdens Weekend van de Wetenschap en dat de kaart op te halen is in de bibliotheek. Verder is het aan jullie zelf hoe het verder aangeboden wordt. De bingokaart kan ook worden ingezet tijdens de Kinderboekenweek – onder voorwaarde dat jullie bibliotheek meedoet aan Weekend van de Wetenschap op 1 en/of 2 oktober. 

Deze activiteit valt helemaal in het thema Gi-ga-groen van de Kinderboekenweek en kan gebruikt worden om een nieuw publiek te trekken naar jullie bibliotheek en bezoekers te enthousiasmeren voor de Kinderboekweek! 

Hieronder vind je meer informatie over de activiteit en het stappenplan waarin we je graag uitleggen hoe je je deelname kunt voltooien.

Stappenplan deelname voltooien

Via dit stappenplan leggen we je graag uit hoe jouw bibliotheek mee kan doen met Weekend van de Wetenschap – wel zo overzichtelijk!

  1. Meld je organisatie aan in ons Dashboard. Dit kost je ongeveer 5 minuten en vanaf dan sta je er elk jaar automatisch weer in. Via dit Dashboard kun je zelf je organisatiegegevens, contactpersonen, en je activiteiten beheren.  
  2. Bevestig je aanmelding via het mailtje dat je ontvangt na stap 1. 
  3. Login in Dashboard. Voeg de activiteit toe via de button ‘Mijn activiteiten’. Bij de informatie vul je de titel, omschrijving en afbeelding in die je via de blokken beneden kunt downloaden, en bij soort activiteit ‘Spel’. Voeg daarnaast de adresgegevens in van jouw bibliotheek, jullie website, alle leeftijden, en de tijden wanneer jullie deze activiteit willen aanbieden. Toegang is gratis en bij ‘Online activiteit link’ kun je ‘Geen’ invullen.  
  4. Wanneer alles is ingevuld kun je de activiteit ‘Opslaan’ en zullen wij het nog een keer controleren.  
  5. Als alle bovenstaande stappen zijn voltooid, sturen we je begin augustus het digitale bingopakket. Je kunt deze materialen zelf printen voor tijdens het weekend, en dus extra bijprinten mochten jullie de bingo ook tijdens de Kinderboekweek willen gebruiken. 
  6. Vanaf 21 september komen alle activiteiten op onze website te staan. Maar wij moedigen vooral aan om ook eigen promotie te doen vanaf de zomer. Plaats bijvoorbeeld informatie over de activiteit op jullie website of socials zodat bezoekers ook via jullie Agenda de activiteit kunnen vinden. 

Mocht je aan de hand van deze informatie nog vragen hebben dan zijn wij te bereiken via
[email protected].

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.