Kom ook naar de inspiratiesessies!

In mei 2019 vinden 3 inspiratiesessies plaats voor deelnemende organisaties. Tijdens de inspiratiesessies krijg je informatie over hoe je je deelname aan Weekend van de Wetenschap kan invullen. Ook geven we antwoord op de volgende vragen: Hoe bied je bezoekers een ervaring die écht aansluit bij wat jouw organisatie doet? En hoe zorg je ervoor dat je bezoekers alleen nog maar kunnen praten over jullie organisatie? Daarnaast ontmoet je ook collega-deelnemers, bespreek je plannen voor je activiteiten, wissel je best practices uit en kan je al je vragen bij ons kwijt!

Wil jij als deelnemer ook graag een inspiratiesessie bezoeken? Meld je dan onderaan deze pagina aan bij een van de locaties!

Ga zelf backstage!

Dit jaar verzorgen de host-locaties ook een deel van het programma. Ze geven een tipje van de sluier van hun eigen activiteiten en vertellen hoe zij deelname in het verleden hebben opgepakt. Daarnaast nemen ze je zelfs mee op mini-excursie! Zo ervaar je zelf hoe het is om backstage te gaan bij een bijzondere organisatie.

Hieronder vind je de host-locaties en vertellen ze welke excursie zij voor jou gepland hebben.

Praktische informatie

Tijd: 13:00-18:00 uur. We sluiten rond 17:15 af met een borrel.
Kosten: Deelname is gratis.
Locatie: Je kan kiezen uit één van de volgende locaties: Nijmegen, Amsterdam of Rotterdam.
Aantal personen: Je kunt één andere collega meenemen. Schroom dus niet om je onderzoeks/marketing/communicatie/educatie/voorlichting-collega mee te vragen!

9 mei - Radboudumc Nijmegen

Radboudumc is een universitair medisch centrum voor patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Deze drie staan in nauw verband met elkaar. Voor goede patiëntenzorg is wetenschappelijk onderzoek nodig, voor goed medisch onderwijs zijn patiëntenzorg en onderzoek onontbeerlijk.

Tijdens de sessie kun je backstage op bijzondere plekken. Ben je bijvoorbeeld al eens in een snijzaal, 3D lab of operatiekamer geweest?

Bij deze sessie is er plek voor 20 organisaties, dus schrijf je snel in zodat je verzekerd bent van een plekje! 

Aanmelden

10 mei - NEMO Amsterdam

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

Tijdens de sessie kun je backstage op bijzondere plekken in het museum en krijg je een rondleiding langs de meest fantastische museumstukken.

Bij deze sessie is er plek voor 20 organisaties, dus schrijf je snel in zodat je verzekerd bent van een plekje!

Aanmelden

16 mei - Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum is dagelijks bezig haar bezoekers bewust te maken van de invloeden van de maritieme wereld. Met wisselende en eigetijdse tentoonstellingen nemen ze jong en oud mee op reis door ons maritieme heden en verleden.

Tijdens de sessie kun je backstage op bijzondere plekken en krijg je een exclusieve tour door het museum.

Bij deze sessie is er plek voor 20 organisaties, dus schrijf je snel in zodat je verzekerd bent van een plekje!

Aanmelden
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.