Stappenplan: Weekend van de Wetenschap & NEMO Kennislink.

Het Weekend van de Wetenschap werkt op verschillende vlakken samen met NEMO Kennislink. De activiteiten worden ingevoerd in een gezamenlijk CMS. Op deze pagina vind je meer informatie over het beheren van je account.

Stap 1: Creatie NEMO Kennislink account

Doet jouw organisatie voor het eerst mee aan Weekend van de Wetenschap? Je ontvangt dan een e-mail van NEMO Kennislink dat er een account is aangemaakt voor jouw organisatie. Je kunt via de link in deze e-mail inloggen en een wachtwoord aanmaken. Let op. Deze link is maar één keer aan te klikken.

Nadat je je account hebt geactiveerd kun je voortaan met jouw e-mailadres en wachtwoord inloggen op: http://www.kennislink.nl/login

Als jouw organisatie eerder mee heeft gedaan aan Weekend van de Wetenschap kan het zijn dat je al eerder inloggegevens hebt ontvangen maar jouw account nog niet geactiveerd hebt. Klik hier om dat alsnog te doen, zodat je voor jouw organisatie activiteiten kan invoeren in ons systeem. Ben je het wachtwoord vergeten? Kies dan voor die optie op het inlogscherm. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je je account kunt herstellen.

Heeft iemand anders voor jouw organisatie in het verleden de activiteiten voor Weekend van de Wetenschap aangeleverd en wil je liever het account overzetten naar een ander e-mailadres? Na het inloggen kunnen naam en e-mailadres van het account aangepast worden onder de optie accountgegevens. Weet je niet op welke naam het account voor jouw organisatie staat? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 020 531 35 90.


Stap 2: Aanmelden van jouw activiteit

1: Log in op http://www.nemokennislink.nl/login

2: Klik op ‘Nieuwe Activiteit’

3: Selecteer bij ‘De activiteit is onderdeel van’: Weekend van de Wetenschap 2020

4: Vul alle velden in. Bij ieder veld staat een ‘?’-icoontje met extra uitleg. Je kunt de activiteit tussentijds opslaan als concept door te klikken op de knop ‘Opslaan’ of ‘Opslaan en verder bewerken’.

5: Als je alles hebt ingevuld, stuur je de activiteit naar de eindredactie door ‘Klaar voor publicatie’ aan te vinken en op ‘Opslaan’ te klikken. Op je dashboard verschuift de activiteit van ‘Jouw concepten’ naar ‘Controle door eindredactie’.

Het complete programma van Weekend van de Wetenschap wordt 1 september gepubliceerd. Nadat onze redactie jouw activiteit heeft gepubliceerd, is deze terug te vinden op zowel de website van Weekend van de Wetenschap als de NEMO Kennislink Agenda. 

 

Belangrijk

Check voor je een activiteit instuurt of jouw organisatiepagina al ingevuld en up-to-date is. Je kunt hier het logo, de beschrijving en contactgegevens van jouw organisatie toevoegen. Dat scheelt werk tijdens het aanmelden van een activiteit en vergroot de online zichtbaarheid.

Nadat een activiteit naar de eindredactie is verzonden of deze is gepubliceerd, is het niet meer mogelijk om zelf gegevens aan te passen.

Wijzigingen kun je sturen naar [email protected].

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.