Jouw buurt, jouw data

Onze wereld wordt steeds meer gestuurd door digitale technologieën en grote datastromen. Vaak weten we weinig van deze ontwikkeling, hoewel dit bijvoorbeeld invloed heeft op onze privacy. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je persoonlijke gegevens afgeeft? En waarvoor deze gegevens worden gebruikt? En wat vind je daar eigenlijk van? Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities wil deze vragen beantwoorden met het landelijke publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap.

Omdat het belangrijk is om Nederlanders met deze ontwikkelingen te confronteren en ze hier over te informeren, hebben de onderzoekers de online game ‘Jouw buurt, jouw data’ ontwikkeld. Met deze game willen ze in kaart brengen hoe Nederlanders zich verhouden tegenover het delen van persoonlijke gegevens in hun leefomgeving.

Draag jouw steentje bij aan het onderzoek en speel de game online!

Speel de game!

Fysieke datawandelingen

Niet zo’n fan van digital? Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je ook een fysieke datawandeling doen. Vanaf een aantal locaties in het land kunnen bezoekers op zoek gaan naar voorbeelden van slimme technologieën.

Hier kun je fysieke datawandelingen doen:

Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities is een wetenschapsnetwerk dat onderzoeks- en publieksprojecten ontwikkelt rondom het thema ‘digitale stad en samenleving’. Het perspectief van de burger en bestuur in de (slimme) stad staat centraal in deze onderzoeken en activiteiten. Voor elk project wordt een team samengesteld dat bestaat uit onderzoekers uit verschillende afdelingen en faculteiten van de drie samenwerkende universiteiten. Het vergroten van databewustzijn staat hoog op de agenda van het Centre.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.