Nathan de Vries

Presentator Nathan de Vries leerde de kneepjes van het televisievak bij de lokale tv-omroep van Groningen: OOGtv. Begin 2015 werd hij toegelaten op de BNN-University Vanaf begin september 2015 was De Vries verslaggever voor het BNN-programma Spuiten en Slikken. Samen met Anna Gimbrere is hij op onderzoek uit voor Weekend van de Wetenschap. Ga met ze mee en neem ook een duik in de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek.

Hoi Nathan, waarom doe je mee aan Weekend van de Wetenschap?

Presentator Nathan de Vries (1991) werd als kind door zijn moeder meegenomen naar het Planetarium in Franeker en was meteen enorm onder de indruk van de planeten en het sterrenstelsel. Tijdens zijn middelbare school ebde zijn fascinatie voor de exacte wetenschappen langzaam weg en stapte hij over naar een vakkenpakket gericht op cultuur en maatschappij, om vervolgens Communicatie te gaan studeren.

Maar omdat wetenschap mateloos interessant is, spijkert hij zijn kennis tegenwoordig bij. Door boeken van natuurkundige Stephan Hawking te lezen bijvoorbeeld. En door te leren van mede-ambassadeur Anna Gimbrère. “Anna is zo slim, zij weet echt alles!”. Zijn favoriete wetenschapper? Albert Einstein. Vooral zijn persoonlijkheid vindt hij bijzonder, want Einstein was uitgesproken, hoog intelligent en bovendien een pacifist. “Dat is toch mooi.”

Dat Nathan zijn skills als presentator nu mag inzetten als ambassadeur voor Weekend van de Wetenschap noemt hij ‘een geweldige kans’. “Het mooiste vind ik dat ik steeds voor een dag in een nieuwe wetenschappelijke wereld mag duiken. Ik leer daar dus zelf ook nog van. Als ik de lijst zie met deelnemers aan Weekend van de Wetenschap, word ik overal enthousiast van. Het liefst ga ik bij ze allemaal bij langs! Maar daar is vast geen tijd voor hè?”

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.