Lezing Eveline Crone bij De Balie

In het kader van de opening van Weekend van de Wetenschap gaan we in gesprek met Eveline Crone (hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden en ambassadrice van Weekend van de Wetenschap) over misverstanden van het puberbrein. Het gesprek zal gemodereerd worden door Shula Tas van BKB.

Het gedrag van pubers kan bij ouders en docenten behoorlijk wat kopzorgen opleveren, en hun leerprestaties hebben er soms behoorlijk onder te lijden. Verwarrend voor ouders, maar natuurlijk bovenal voor de jongere zelf. En hoewel we deze veranderingen allemaal kennen, blijft het vaak een mysterie wat er precies in die hoofden omgaat.

Pubers krijgen ook een podium

Het podium is niet alleen geboden aan Eveline Crone zelf, pubers in de zaal spelen ook een rol. Mits ze daarvoor in zijn, natuurlijk. Wat vinden zij bijvoorbeeld van het beeld dat pubers lui zijn en alleen maar willen slapen? En doen ze klakkeloos alles wat hun vrienden ook doen?

Eveline Crone ontving in 2017 een Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding. Zij kan hiermee haar onderzoekswerk naar adolescenten, hun levenswijze en de neurologische processen in hun hersenen voortzetten.

Wil je bij deze lezing aanwezig zijn? Boek dan nu je gratis tickets voor de openingsactiviteit van Weekend van de Wetenschap op donderdag 4 oktober.

Tickets
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.