Wiskunderoute Rijksmuseum Boerhaave

Met een koffer vol replica’s ga je in de museumzalen aan de slag. Je leert over de museumvoorwerpen en leest leuke weetjes. Het kwadrant van Blaeu en de modellen van Archimedes hebben straks geen geheimen meer voor je.

Credits: Rijksmuseum Boerhaave

Verklein bijvoorbeeld met een tekenaap een tekening of maak zelf een anamorfose en reken je met de stokjes van John Napier grote sommen uit.

Voor ieder­een van 14 jaar en ouder (havo/vwo) is er de Wiskunderoute Senior. Deze heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’. Speciaal voor jonge kinderen is er de Wiskunderoute Junior. Deze route is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’.

In Rijksmuseum Boerhaave ontdek je meer over de belangrijkste uitvindingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. In het Weekend van de Wetenschap laten tal van activiteiten je kennismaken met de intrigerende wereld van de wetenschap.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur

Prijs

De activiteiten zijn gratis in combinatie met een geldig entreebewijs.

Volwassenen €12,50
Kinderen 4 t/m 17 €5,00
Kinderen 0 t/m 3 Gratis
CJP €7,50
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt/studenten Gratis

Naam organisatie Rijksmuseum Boerhaave
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
12,50 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.