Wie maakt het mooiste space ship?

De Architectuurstudio van KAF wordt omgetoverd tot laboratorium waar je met de bekende bouwstenen de mooiste ruimteschepen kunt bouwen. Hiervoor zijn meer dan 200.000 bricks beschikbaar. Wie weet wordt jouw ruimteschip uitgekozen tot de tofste!

Credits: Odette Breijinck voor Kunstlinie Almere Flevoland

De Architectuurstudio van KAF is een walhalla voor alle LEGO®liefhebbers. De honderdduizenden steentjes prikkelen de fantasie en in het kader van het thema ‘Ruimte’ en ‘Ruimteafval’ dagen ze jong en oud uit om los te gaan binnen dit thema. Wie bouwt het grootste, mooiste, vetse ruimteschip? Er kan zelfs in 3D gebouwd worden op de muren van de studio, want de muur is beplakt met plates.

Vanaf zonsondergang tot 23.00 uur is er op het plein de Esplanade een grote, unieke installatie inclusief LED’s en real-time tracking information door ESA. Met deze installatie maakt Studio Roosegaarde het ruimteafval zichtbaar. Er wordt aandacht gevraagd voor de grote hoeveelheid ruimtepuin die onzichtbaar boven onze hoofden zweeft.

In het gebouw van KAF is een (gratis) pop-up tentoonstelling te bezoeken.

Naam organisatie Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Soort activiteit Spel, Workshop, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 januari: 11:00 - 13:00 uur
6 december: 11:00 - 13:00 uur
6 november: 11:00 - 13:00 uur
6 oktober 2018: 11:00 - 13:00 uur
6 oktober 2018: 14:00 - 16:00 uur
Adres Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Esplanade 10
1315 TA Almere
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.