Wat kun je met plastic afval doen?

Er is een enorme hoeveelheid plastic in omloop dat vaak als zwerfvuil op straat terecht komt. Hoe kun je dat oplossen? Door van het afval de grondstof te maken voor nieuwe dingen. Duurzaam, circulair en heel goed voor onze wereld.

Credits: Wibe Koopman voor Kunstlinie Almere Flevoland

Precious Plastic is een multidisciplinair creatief team dat producten ontwerpt van afval. In hun FabLab toveren ze plastic doppen die jij hebt verzameld om tot een geluksmunt. Hierdoor wordt het afval dat bezoekers meenemen de grondstof voor nieuwe ontwerpen. De machines die hiervoor nodig zijn heeft het team zelf bedacht. Op die manier willen ze mensen inspireren om duurzaam te leven en afval een nieuwe kans te geven. Recyclen dus!

Vanaf zonsondergang tot 23.00 uur is er op het plein de Esplanade een grote, unieke installatie inclusief LED’s en real-time tracking information door ESA. Met deze installatie maakt Studio Roosegaarde het ruimteafval zichtbaar. Er wordt aandacht gevraagd voor de grote hoeveelheid ruimtepuin die onzichtbaar boven onze hoofden zweeft.

In het gebouw van KAF is een (gratis) pop-up tentoonstelling te bezoeken.

Prijs

Het maken van een geluksmunt kost € 2,00, de rest van de activiteiten zijn gratis.

Naam organisatie Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Soort activiteit Workshop, Voorstelling / Demonstratie, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs
2,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Adres Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Esplanade 10
1315 TA Almere
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.