Verstreken: T.rex Trix op de VU (2017)

Trix was een Tyrannosaurus rex die zo’n 66 miljoen jaar geleden stierf. Hoe kwam Trix aan haar einde, hoe oud ze was, wat at ze, hoe hard liep ze? Hoe hebben wetenschappers dit ontdekt? Een lezing en uitleg aan de hand van oude resten.

Credits: Inge van Noortwijk (Naturalis Biodiversity Center) from Kaskes, P. (2016). Unearthing the background of Naturalis’ Tyrannosaurus rex: taphonomy, stratigraphy and paleoenvironment, Master Thesis Earth Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze activiteit is onderdeel van de open dag van de VU en het VUmc en wordt georganiseerd door de faculteit Bètawetenschappen van de VU en Naturalis. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Alle activiteiten VU Amsterdam en VUmc

Kijk op de overzichtspagina’s van de VU Amsterdam en het VUmc voor alle activiteiten van deze organisaties tijdens het Weekend van de Wetenschap 2017. In het blokkenschema op de website vind je de aanvangstijden en locaties.

Naam organisatie Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.