Smart city

Bouw je eigen stad van Lego en laat er met augmented reality een grote groep voetgangers op los. Ontdek wat er gebeurt als je een straat afsluit of hoe snel de stad geëvacueerd kan worden in een noodgeval!

Credits: Universiteit Utrecht | Ivar Pel

Interactieve simulatie

Smart city is een interactieve simulatie van een grote mensenmassa. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun jij met Lego zelf een stad bouwen. Een computer projecteert en simuleert vervolgens op jouw eigen stad honderden lopende mensen. Je kan zelf met kaartjes opdrachten geven aan de mensenmassa’s.

Loopstromen

Word het ergens gevaarlijk druk? Kun je loopstromen beter maken door het afsluiten van een plein? En is je stad wel veilig genoeg als er paniek uitbreekt? Verander je zelfgebouwde wereld en kijk hoe hierdoor mensen anders door de stad bewegen.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.