Sinaasappelsmaak uit een flesje

Isobionics is de grootste producent ter wereld van ‘Valencene’, een natuurlijke sinaasappelsmaakstof op basis van fermentatie. Ben jij benieuwd hoe zij een sinaasappelsmaak maken die in allerlei producten terug te vinden is? Ga dan naar de proeftuin

Credits: Pixabay, Mariawoodhouse333 via CC0

De techniek voor het fermenteren van natuurlijke smaakstoffen was geen eenvoudig proces, niemand had dit eerder in de praktijk geprobeerd. Het lijkt simpel, je mengt suiker, water, een micro-organisme en enkele cellen van een sinaasappelplant in een reactor en uiteindelijk komt er een vloeistof uit. Net als met bier, ook geproduceerd door fermentatie, zijn er echter duizenden verschillende smaken mogelijk. Er is lang geëxperimenteerd voordat de perfecte smaak en de constante kwaliteit was gevonden.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Naam organisatie Chemelot
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.