Isobionics is de grootste producent ter wereld van ‘Valencene’, een natuurlijke sinaasappelsmaakstof op basis van fermentatie. Ben jij benieuwd hoe zij een sinaasappelsmaak maken die in allerlei producten terug te vinden is? Ga dan naar de proeftuin
De techniek voor het fermenteren van natuurlijke smaakstoffen was geen eenvoudig proces, niemand had dit eerder in de praktijk geprobeerd. Het lijkt simpel, je mengt suiker, water, een micro-organisme en enkele cellen van een sinaasappelplant in een reactor en uiteindelijk komt er een vloeistof uit. Net als met bier, ook geproduceerd door fermentatie, zijn er echter duizenden verschillende smaken mogelijk. Er is lang geëxperimenteerd voordat de perfecte smaak en de constante kwaliteit was gevonden.
Aanmelden is verplicht via de website
Naam organisatie | Chemelot |
---|---|
Soort activiteit | Open dag |
Doelgroep | Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie |
Prijs | gratis |
Openingstijden | 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur |
Adres |
Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen |
Website | Ga naar de website |
Deel deze activiteit |