Verstreken: Rapid prototyping (2017)

Wel eens van rapid prototyping gehoord? Het achterliggende idee is dat je in korte tijd je idee tastbaar maakt. Maak kennis met nieuwste fabricagetechnieken van de 21ste eeuw bij Makerspace Harderwijk.

Credits: Makerspace Harderwijk, Richard van der Poll

Het doel van rapid prototyping is om in korte tijd van een idee iets tastbaars te maken. Daarop kun je weer voortboduren; elementen verbeteren en aanpassen. Wil je een keer experimenteren met de nieuwste fabricagetechnieken van de 21ste eeuw? Tijdens het Weekend van de Wetenschap organiseert MakerSpace de open dag Rapid Prototyping. Ze hebben onder andere software, 3D printers, lasersnijders en CNC-frezen tot hun beschikking. Ook de schaar, lijm, karton en lego zullen niet ontbreken.Tijdens deze actieve en gezellige dag kan je zien hoe je met moderne fabricagetechnieken razendsnel een idee kunt omzetten in fysieke vorm.

  • Zie 3d-printen, lasersnijden en computergestuurde bewerking (CNC)
  • Ervaar hoe snel je een idee kunt omzetten in een fysiek product
  • Laat je inspireren door verschillende voorbeelden van prototyping
  • Leren door te doen: iets bedenken, ontwerpen en maken

Wat is Rapid Prototyping?

Het doel van rapid prototyping is om de potentiële marktwaarde van prille ideeën in zo kort mogelijke tijd te kunnen testen. Het is een techniek om nieuwe ideeën snel met behulp van 2D en 3D software en computergestuurde bewerkingsmachines om te zetten in een fysiek model. Vroeger was Rapid prototyping nog duur maar sinds de opkomst van goedkope (desktop) 3d-printers, lasersnijders, CNC en andere bewerkingsmachines is het nu gemakkelijker dan ooit om tegen lage kosten snel prototypes te maken. Rapid prototyping is een belangrijk onderdeel van innovatie methoden zoals Design Thinking, LEAN startup en Agile innovation.

Locatie

MakerSpace Harderwijk heeft een tijdelijk onderkomen bij Accent Communicatiemakers aan de Hoge Eng Oost 24, in Putten.

Naam organisatie Makerspace Harderwijk
Soort activiteit Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 14:00 uur
Adres Makerspace Harderwijk
Hoge Eng Oost 24
3882 TN Putten
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.