Verstreken: Planten van de Toekomst (2016)

Op Wageningen Campus laten het onderzoekprogramma Groene Veredeling en Wageningen UR zien wat voor onderzoek er wordt gedaan voor de planten van de toekomst. Over de planten zélf en over dingen om planten heen, o.a. bodem, dieren en techniek.

Credits: WageningenUR

Planten van de toekomst zullen aan de buitenkant misschien wel sprekend lijken op de planten die we nu eten en bewonderen. Maar ze zullen ongetwijfeld nóg beter gebruik kunnen maken van zonlicht, zich nóg beter kunnen verdedigen tegen insecten, schimmels en bacteriën en nog beter tegen droogte en overstromingen kunnen. En ze zullen nog meer dan nu omgeven zijn door techniek, zoals drones, die de gezondheid van de planten 24 uur per dag in de gaten houdt, zodat boeren en tuinders precies weten welke planten wat nodig hebben. De ambitie van de plantenonderzoekers is dat de planten van de toekomst twee keer zo veel voedsel kunnen produceren, met de helft van de grondstoffen die nu nodig zijn.

Op zondag 2 oktober geven plantenonderzoekers van Wageningen UR en het onderzoekprogramma Groene Veredeling een kijkje backstage bij het onderzoek voor de planten van de toekomst. Met lezingen en demonstraties.

Bezoek (ook) de activiteit van Wageningen UR in Bleiswijk!

Vanaf half augustus is het programma te vinden op de facebook-event-pagina van Wageningen UR over het Weekend van de Wetenschap. Daar vind je ook ándere activiteiten van Wageningen UR tijdens het Weekend van de Wetenschap, zoals het open huis van de locatie voor glastuinbouwonderzoek van Wageningen UR in Bleiswijk op zaterdag 1 oktober.

Naam organisatie Wageningen University & Research
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Wageningen Campus, gebouw Unifarm
Droevendaalsesteeg 1
6708PB Wageningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.