Oogstdag & Fruitshow

Proef de mooiste streekproducten en leer alles over kruiden en fruit tijdens de rondleiding. Dompel je onder in muziek die door bijen is gemaakt en schik je eigen boeket.

Credits: Botanische Tuin De Kruidhof, Botanische Tuin De Kruidhof

Een oogst is er om te delen, daarom staat de Oogstdag en Fruitshow in het teken van samen eten, ontdekken en knutselen. Snijd je eigen pompoen, maak een herfstboeket en broek streekproducten.

Tijdens de rondleiding leer je alles over fruit: wat maakt een appel een appel en geen peer? Wat kun je voor lekkere dingen maken met kruiden? Alles komt uit eigen tuin en zo leer je over voedsel van eigen bodem.

De Oratio

Een sculptuur waarin bezoekers worden ondergedompeld in muziek die door bijen worden gegenereerd. Dit is eigenlijk een muzikaal werk dat een rechtstreekse soundscape genereert van bijenopnames en data. Het voornaamste doel van dit werk is om een diepgewortelde ervaring te creëren door een krachtige en volledige onderdompeling in geluid. Dit wordt gecombineerd met het wonderlijke gevoel dat je je in het hart van een enorme bijenstad bevindt. Voel je een inwoner, mediterend in het centrum van een stad vol medebewoners, allemaal zoemend en druk aan het werk.

Aan de volwassenen is ook gedacht, een speciale rondleiding inclusief kruidenbitter- en likeurproeverij haalt het beste in de kruiden naar boven.

Prijs

De markt is gratis toegankelijk.

Pompoen snijden € 3,50
Bloemschikken € 0,25 per tak of bloem
Kruidenbitter- en likeurproeverij € 2,50

Naam organisatie Botanische Tuin De Kruidhof
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,50 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Botanische Tuin De Kruidhof
Schoolstraat 29B
9285 NE Buitenpost
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.