Oog in oog met een walvisskelet

Normaal mag je er nooit naar binnen, maar speciaal voor Weekend van de Wetenschap stelt het Universiteitsmuseum Utrecht haar depots eenmalig open voor publiek!

Credits: DigiDaan Fotografie voor Universiteitsmuseum Utrecht

Walvisskelet

Op zondag 7 oktober zijn de depots van het Universiteitsmuseum Utrecht voor één keer open voor het publiek. Een conservator leidt je rond door twee depots, je ontmoet museummedewerkers en je komt oog in oog te staan met een heus walvisskelet.

Verhalen over de collectie

Elk uur start er een rondleiding. Na een inleiding bekijk je twee verschillende depots onder leiding van een conservator en behoud- en beheermedewerkers. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het werk in een museumdepot en hoort verhalen over de grote collectie met opgezette dieren van het Universiteitsmuseum. Daarnaast kom je oog in oog te staan met het enorme walvisskelet.

Praktische informatie

Het programma is geschikt voor de hele familie, duurt ongeveer 50 minuten en start om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Per blok zijn er 20 plaatsen beschikbaar.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 12:00 - 13:00 uur
7 oktober 2018: 13:00 - 14:00 uur
7 oktober 2018: 14:00 - 15:00 uur
7 oktober 2018: 15:00 - 16:00 uur
Adres Caroline Bleekergebouw
Sorbonnelaan 4
3584CA Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.