Ontdek de eigenschappen van water

Spetter en plons er op los in de wetenschappelijke speeltuin ´Waterland Boerhaave´. Leer spelenderwijs wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Steek zelf de handen uit de mouwen: maal een polder droog of los bootjes in de haven.

Credits: Rijksmuseum Boerhaave

Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken. Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog? Waterland Boerhaave is een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van het museum waar kinderen kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land.

In Rijksmuseum Boerhaave ontdek je meer over de belangrijkste uitvindingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. In het Weekend van de Wetenschap laten tal van activiteiten je kennismaken met de intrigerende wereld van de wetenschap.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur

Prijs

De activiteiten zijn gratis in combinatie met een geldig entreebewijs.

Volwassenen €12,50
Kinderen 4 t/m 17 €5,00
Kinderen 0 t/m 3 Gratis
CJP €7,50
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt/studenten Gratis

Naam organisatie Rijksmuseum Boerhaave
Soort activiteit Spel
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs
12,50 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.