Ontdek dataverhalen bij Lakmoes

Studio Lakmoes verzamelt samen met jou data die zij visualiseren in een digitaal dataverhaal over de Innovate Experience.

Credits: via Studio Lakmoes

Er zijn ontelbare tools om updates en foto’s te delen, te bloggen en vloggen. Maar het delen van data lijkt nog voorbehouden aan Excel-masters en informatiespecialisten. Nieuw dataplatform The Informary brengt daar verandering in. Nog nooit was het zo gemakkelijk om een dataverhaal te bouwen. Door beelden, teksten en grafieken te combineren tot een dataverhaal onthouden mensen de informatie beter. Van losse cijfers onthoud je namelijk maar vijf procent. Staat data in een grafiek, dan onthoud je al een kwart, maar gedeeld in een verhaal onthoud je wel 70 procent van de informatie.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Workshop, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.