Music, brains and traffic

In deze lezing door dr. Berfu Ünal, professor in de sociale psychologie leer je alles over het brein in het verkeer en welke invloed muziek kan hebben.

Credits: Breakingpic, Pexels via CC0

Stel: je rijdt op een rustige snelweg en je favoriete nummer komt op de radio. Wat doe je? Het volume flink opschroeven, uit volle borst meezingen of ritmisch op het stuur trommelen? Maar wat nu als je tijdens de spits in de drukke binnenstad rijdt?

Naar de radio of muziek luisteren tijdens het autorijden is heel normaal. Maar welk effect heeft dit op jouw veiligheid en die van anderen? Op deze middag bespreekt dr. Berfu Ünal, professor Social Psychology, in haar Engelstalige lezing de effecten én deelt zij andere onderzoeksresultaten over autorijden en multitasken.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing is mogelijk via de website

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.