Möbius love

Wat hebben liefde en knutselen te maken met wiskunde? Pak een schaar en papier en kom er zelf achter!

Credits: Flickr | Andrew Gustar

Wiskundige vorm

Een Möbiusband is een heel bijzondere wiskundige vorm. De figuur is genoemd naar de wiskundige en sterrenkundige August Ferdinand Möbius die in 1858 de figuur ontdekte.

Deze vorm kun jij zelf ook heel gemakkelijk maken met wat lijm en papier! En met wat slimme wiskunde kan iedereen, van jong tot oud, er zelfs wat liefde uit tevoorschijn toveren…

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.