Verstreken: Kun je drinken uit het toilet? (2016)

Bibliotheek Hilversum krijgt een heuse Pop-up wetenschapper op bezoek die je alles gaat uitleggen over water en vooral over water schoonmaken. Zij gaat vragen of je uit het toilet durft te drinken en of dit verstandig is.

Credits: Flickr, Darkday via CC BY 2.0

Wat gebeurt er met het water uit het riool? Hoe halen ze de plas en de poep uit het water? Kun je water uit de waterzuivering direct drinken? Als je dit soort vragen hebt en op zoek bent naar antwoorden ga dan op bezoek bij Bibliotheek Hilversum tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Anne Marieke Motelica komt speciaal voor het Weekend van de Wetenschap langs in de bibliotheek om alles te vertellen over water en waterzuivering. Zij is onderzoeker watertechnologie bij Waternet, vooral gericht op afvalwaterzuivering. Tijdens een interactieve lezing met proefjes laat ze van alles zien en kun je vragen stellen.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor families en kinderen vanaf 8 jaar

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Naam organisatie Bibliotheek Hilversum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
1,50 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 15:00 - 15:45 uur
Adres Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.