Inspirerende Ingenieurs

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) presenteert ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar zij mee bezig zijn, waar zij hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Neem een kijkje in de “ingenieurskeuken”!

Credits: Koninklijk Instituut van Ingenieurs

“Zonder ingenieurs geen bestaan” wordt wel eens gezegd. Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, zetten kennis om in al die voorwerpen en elementen die ons leven aangenamer maken. Van smartphones tot bruggen, van schoon drinkwater tot gps-satellieten. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs ingaan en hun verhaal doen.

De bijeenkomst wordt gehost door Daniël Poolen, plastic-soup-specialist en Captain Planet bij KIVI. Het publiek krijgt op 7 oktober ruimschoots de gelegenheid om samen met Daniël de aanwezige ingenieurs in een informele setting te spreken en nader kennis te maken.

Naam organisatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Prinsessegracht 23
2514 AP Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.