Verstreken: Hoe helpt licht de wetenschap? (2016)

Laat je door enthousiaste wetenschappers rondleiden langs onderzoek en experiment en verdiep je in de wereld van licht, levende cellen, en bijzondere nieuwe materialen.

Credits: AMOLF/Henk-Jan Boluijt

Kom kijken en doe mee. Leer hoe de worm werkt of hoe je het licht vangt. Speel met het interactieve virtuele landschap of help mee om de regenboog te ontrafelen. Laat je informeren over de nieuwste zonne-energietechnieken en over metamaterialen waar de vorm de functie bepaalt. Dit en nog veel meer valt er te ontdekken en te leren bij de demonstraties.

Programma

Deze activiteit is onderdeel van de Open Dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog veel meer activiteiten plaats. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Naam organisatie AMOLF
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres AMOLF
Science Park 104
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.