Handenwas Experience

Hoe vaak heb je als kind niet gehoord dat je je handen moet wassen? Heel vaak. Dat is niet voor niets, want handen wassen zorgt ervoor dat virussen en bacteriën zich minder snel verspreiden. Dit spel maakt van jou een expert in goede hygiëne.

Credits: RIVM

Bacteriën en virussen zijn overal. Je kunt er soms ziek van worden. De meeste van deze ziekteverwekkers verspreiden zich via de handen. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt.

De GGD Amsterdam presenteert tijdens het Weekend van de Wetenschap een ervaring waarmee kinderen en volwassenen op een interactieve manier de kunst van het handen wassen leren. De Bactemon game maakt gebruik van innovatieve technieken voor een optimale spelbeleving: was je handen in een magische spiegel in de badkamer. Met de handenscanner kun je testen of je ze goed gewassen hebt.

Naam organisatie GGD Amsterdam
Soort activiteit Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 12:00 uur
7 oktober 2018: 13:00 - 16:00 uur
Adres GGD Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 100
1018 WT Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.