Designed by Nature

Met de tijdelijke tentoonstelling ‘Designed by Nature’ haalt het Zilvermuseum de natuur letterlijk in huis. In de thema’s aarde, lucht en water plaatst het de zilveren natuur op verrassende wijze terug in zijn natuurlijke habitat.

Credits: Chantal Lening voor Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Eeuwenlang is de natuur een bron van inspiratie voor kunstenaars en ambachtslieden. Zo ook voor goud- en zilversmeden. Hoe zou het zijn als je deze dieren, bloemen en planten weer terug in de natuur zou zetten? Door mensen gemaakt, in een glimmend materiaal, onbeweegbaar? Welk schril contrast zou dat geven met de levendige en immer bewegende natuur?

De tentoonstelling is door het gehele museum te zien. Op onverwachte plekken kom je de zilveren objecten en sieraden uit de natuur tegen. Ook het zilver uit de eigen collectie is in de vaste tentoonstelling te zien.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Prijs

Regulier € 9,-
Kinderen t/m 17 jaar Gratis
CJP € 5,-
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Volwassenen
Prijs
9,00 per persoon
Openingstijden 4 oktober 2018: 11:00 - 10 juni 2019: 17:00 uur
Adres Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.