Datawandeling: Hilversum

De hele dag door verzamelen verschillende organisaties data over jou. Zelfs als je gewoon over straat loopt. Tijdens de datawandeling kom je er achter waar en hoe dat gebeurt.

Credits: Centre for BOLD Cities

In de game van het publieksonderzoek Jouw buurt, jouw data zie je op hoeveel plekken bedrijven en de overheid jouw (persoonlijke) gegevens verzamelen. Lukt het je om die plekken ook in het echt te vinden?

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan je bij Beeld en Geluid in Hilversum een datawandeling maken. Herken jij alle datapunten? Waar zie je ze op straat allemaal terug? En welke data verzamelen ze eigenlijk?

Plak stickers op de plattegrond en laat zien hoe goed jij naar data kunt speuren. De route en het stickervel voor de wandeling haal je op bij Beeld en Geluid. Daar kan je ook de game spelen.

Naam organisatie
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:30 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:30 uur
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.