Citizen Science

Kunnen alleen wetenschappers onderzoek uitvoeren? Niets is minder waar! Ontdek bij deze presentatie hoe jij kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Credits: Pixabay, Scarmyart via CC0

Citizen science, in het Nederlands ook wel ‘burgerwetenschap’ genoemd, is een term die wordt gebruikt voor wetenschappelijke projecten waarbij de vrijwilligers die geen wetenschappelijke opleiding nodig hebben, onderzoekstaken zoals observaties, metingen of berekeningen uitvoeren. De presentatie toont hoe iedereen kan bijdragen aan interessant wetenschappelijk onderzoek. Verschillende aansprekende voorbeelden passeren de revue.

Voorafgaand aan de presentatie is het van 13.30 tot 14.30 uur mogelijk om met een speciale zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken. Bij bewolkte hemel gaat dit gedeelte van de activiteit helaas niet door. De presentatie zal bij zowel goed als slecht weer gegeven worden.

Naam organisatie Sterrenwacht Presikheaven
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 14:30 - 15:30 uur
Adres Bibliotheek Presikhaaf, Multifunctioneel Centrum Presikhaven
Laan van Presikhaaf 7
6826HA Arnhem
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.