Biobased Materials Plus

De biobased economy is een economie waarbij biomassa (en niet olie) de belangrijkste grondstof voor de industrie is. Biomassa is een grondstof die onuitputtelijk is en niet schadelijk voor het milieu. Hoe ontwikkel je dit soort grondstoffen?

Credits: Chemelot

In Zuid-Nederland doen veel bedrijven onderzoek naar deze nieuwe materialen. Als er voldoende kennis over verzameld is, worden ze op kleine schaal geproduceerd en in de praktijk uitgetest.

De projectpartners – Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, CHILL, Avans Hogeschool, Brightlands Chemelot Campus, DSM en SABIC – slaan de handen in een om de overgang naar biomassa en de bedrijvigheid op topsnelheid te krijgen. Op Chemelot willen zij wetenschap, onderwijs en het bedrijfsleven samenbrengen.

Deze activiteit is onderdeel van de open dag van Chemelot .

Aanmelden

Voor deelname aan de open dag is aanmelden verplicht en kan via de website .
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Naam organisatie Maastricht University
Soort activiteit Workshop, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Maastricht University
Universiteitssingel 40-60
6229 ER Maastricht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.