Betweter Festival

Wie is er niet gefascineerd door extremen? Op het Betweter Festival zoeken wetenschappers, schrijvers en artiesten de grenzen op. Van bijzonder normaal tot uiterst radicaal: waar sta jij?

Credits: Betweter Festival, Universiteit Utrecht

Maatschappelijke polarisering, natuurrampen en razendsnelle technologische ontwikkelingen maken de wereld om ons heen er een van uitersten. En ook zelf verleggen we steeds vaker onze grenzen. We willen meer en beter presteren, laten online de meest perfecte versie van onszelf zien en gaan steeds verder in de zoektocht naar een langer, fitter en gezonder leven. Is extreem het nieuwe normaal?

Met o.a. terrorismedeskundige prof. Beatrice de Graaf, schrijver Toon Tellegen, meteoroloog Peter Kuipers Munneke, journalist Clairy Polak, acteur Gijs Scholten van Aschat en literatuurwetenschapper Kristine Steenbergh over theater en emoties, fotograaf Ruben Terlou en brassband Gallowstreet.

Programma en tickets

Tickets kosten €12,50 en zijn te koop via via de website van het festival. Daar kan je ook de rest van de line-up vinden.

Samenwerkingen

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Ondersteund door de Gemeente Utrecht en het K.F. Hein Fonds. Andere partners zijn Fotodok & Impakt.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Festival
Doelgroep Volwassenen
Prijs
12,50 per persoon
Openingstijden 4 oktober 2018: 19:30 - 02:00 uur
Adres TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.