Ben jij net zo slim als een aap?

Met gedragstestjes kunnen we onderzoeken hoe slim dieren zijn. Maar de intelligentie van mensen meten we vaak heel anders, met een IQ-test bijvoorbeeld. Slaag jij, net als chimpansees, ook voor gedragstestjes?

Credits: Liesbeth Sterck via Universiteit Utrecht

Wetenschappers kunnen de intelligentie van mensen op veel verschillende manieren meten. Maar dieren kan je natuurlijk geen IQ-test laten doen. Daarom hebben wetenschappers andere manieren bedacht om intelligentie bij dieren te testen, bijvoorbeeld via gedragstestjes. Maar hoe vergelijk je zo’n gedragstestje nou met de uitslag van een IQ-test? Wil jij ons helpen dit te onderzoeken?

Jij en je ouders kunnen een gedragstestje doen dat eerder al bij apen is gebruikt. De resultaten van de testjes vergelijken we ook echt met de resultaten van apen en gebruiken we voor een wetenschappelijk artikel. Je helpt dus mee met echt wetenschappelijk onderzoek!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.