Verstreken: Backstage in het Technology Centre (2017)

Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Zo kun je op bezoek bij het Technology Centre van Royal Duyvis Wiener BV. Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.

Credits: Duyvis Wiener via Festival Industrie Cultuur

In het Technology Centre van Duyvis Wiener – begin 2016 geopend – zijn de machines te zien die producenten van chocolade wereldwijd gebruiken. Jij kunt er backstage; een unieke kans om te zien en leren hoe Duyvis Wiener te werk gaat. Geniet en beleef de wondere wereld van cacao, van boon tot chocolade!

De Zaanse industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage.

Machines voor chocolade

Machinefabriek Duyvis stamt uit 1885 en produceerde van oorsprong krukassen voor molens. Later worden dat krukassen voor stoommachines. Het bedrijf bouwt veel kranen, liften en bruggen en wordt groot in de hijs- en transportsector. Maar vooral de cacaopers is een bekende creatie van Duyvis. Begin begin deze eeuw stootte Duyvis alle andere activiteiten grotendeels af en concentreert het bedrijf zich op machines voor de cacaoverwerking. Na de overname van het bedrijf Wiener is daar de chocoladeverwerking bijgekomen en is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van cacaoverwerkende – en chocoladeproducerende machines.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar.

Aanmelden

Voor deze rondleiding dien je je aan te melden. Je kunt gratis kaarten reserveren.

De Zaanse cacao industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten rondom chocolade. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage. Wat dacht je van Cargill cacao en chocolade, De Euforij, Olam Cocoa en andere chocoladeverhalen?

I-FIKZ Cacaomaand

Chocoholic? Dé plek om te bezoeken is de Zaanstreek, het historisch hart van de cacao-industrie. De komst van cacao naar Nederland bracht ons niet alleen de hemelse smaak van chocolade, maar ook een rijke industrietak. Die cacao-industrie concentreerde zich in de Zaanstreek, waar ook vandaag de dag nog grote cacaobedrijven zijn gevestigd en de geur van cacao altijd in de lucht hangt. In oktober vieren we de komst van de nieuwe oogst cacaobonen met verdiepende én smakelijk. Meer weten? Check het hele programma van de I-FIKZ Cacaomaand!

Naam organisatie Duyvis Wiener
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2017: 14:30 - 15:30 uur
6 oktober 2017: 15:30 - 16:30 uur
6 oktober 2017: 13:30 - 14:30 uur
Adres Royal Duyvis Wiener
Schipperslaan 15
1541KD Koog aan de Zaan
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.