Yalp Playground Experience

Tijdens deze open dag kun je aan de slag met interactieve spellen. Interesse in gamen wordt hier gecombineerd met actief buitenspelen. Dit is je kans om de nieuwe manier van spelen te ontdekken én techniek in werking te zien tijdens de rondleiding.

Credits: Niels Hobert voor Yalp

Tijdens deze open dag maak je gebruik van interactieve speeltoestellen. Je kunt allerlei verschillende spellen spelen, die gebaseerd zijn op echte games, maar waarvoor je moet bewegen in plaats van voor een scherm te zitten. Probeer het maximale uit jezelf te halen om een level omhoog te gaan of een highscore te veroveren bij de ‘Sutu’. Of leer wat bij in de ‘Memo’.

De ‘Sutu’ is een soort muur, maar dan met allerlei spellen. Waar je vroeger balletje trapje tegen baksteen en cement, moet je nu schieten in de oplichtende vlakken. Deze spellen zijn gebaseerd op trainingsmodellen van de FIFA. En als je competitief bent, kunt je in een app bijhouden of je nog steeds op de eerste plaats staat. Het interactieve toestel ‘Memo’ is gebaseerd op onderzoek in samenwerking met de TU Delft en Quest Junior. Je speelt met het toestel en leert daardoor wat bij over normen en waarden en cultuur en maatschappij. Of doe mee aan de rondleiding door de fabriek van Yalp, waar je kunt zien hoe deze interactieve speeltoestellen worden gemaakt.

Naam organisatie Yalp
Soort activiteit Open dag, Spel
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 15:00 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 15:00 uur
Adres Yalp B.V.
Nieuwenkampsmaten 12
7472DE Goor
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.