Wonderlijke wiskunde

Wiskunde speelt overal om ons heen een belangrijke rol. Van het voorspellen van het weer tot het begrijpen van de verspreiding van besmettelijke ziektes. Ontdek hoe fascinerend wiskunde kan zijn.

Naar de website

Experimenteer op een laagdrempelige manier met wiskunde. De activiteiten zijn geschik voor jong en oud en belichten verschillende ascpeten van de wiskunde. Van Penrose tot het aantal korrels in kilo rijst.

Programma

Prachtige patronen
Maak zelf prachtige patronen door op een touchscreen te sleutelen aan wiskundige formules en leg een bijzonder vloertje met slechts twee verschillende puzzelstukjes.

Slim schatten
Hoeveel meter tandpasta zit er in een tube? En hoeveel rijstkorrels in een kilo rijst? In deze workshop ga je ontdekken dat je met beredeneerde schattingen een stuk verder komt dan met wild gokken.

Wiskundige vormen
Een Möbiusband is een heel bijzondere wiskundige vorm. De figuur is genoemd naar de wiskundige en sterrenkundige August Ferdinand Möbius die in 1858 de figuur ontdekte. Deze vorm kun jij zelf ook heel gemakkelijk maken met wat lijm en papier. En met wat slimme wiskunde kan iedereen, van jong tot oud, er zelfs wat liefde uit tevoorschijn toveren.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Wikimedia Commons, Dmcq via CC BY-SA 3.0

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Familie, Kinderen, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website