Verstreken: Wetenschap in NEMO Science Museum (2019)

NEMO staat het hele weekend in het teken van energie. Bouw je eigen kettingreactie en doe proefjes in het lab.

Credits: DigiDaan voor NEMO Science Museum

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Hieronder een greep uit de activiteiten die je kunt beleven.

Activiteiten

Spannende Stroom
Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit.

Lezing: Hoe regelen jouw hersenen jouw slaap?
Slapen: de een vindt het heerlijk, de ander wil het liefst zo laat mogelijk naar bed. Hoe dan ook, ’s nachts rusten we uit van alle activiteiten van overdag. Waarom is slaap belangrijk? Wat gebeurt er allemaal in je hersenen als jij jouw ogen hebt gesloten? Hersenwetenschapper Job van den Hurk laat het je zien tijdens deze interactieve lezing.

De auto van de toekomst
Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam dat elk jaar een zo zuinig mogelijk door waterstof aangedreven voertuig maakt. De Eco-Runner rijdt wel 300 kilometer op een halve liter waterstof en staat op 5 en 6 oktober in NEMO. Ga bij Team Eco-Runner langs om je vragen te laten beantwoorden of om je eigen futuristische waterstofauto te ontwerpen.

Naam organisatie NEMO Science Museum
Soort activiteit Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie, Workshop, Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.