De natuur van de toekomst

Wil je ook weten hoe de natuur werkt en verandert? Ga dan langs bij het NIOO-KNAW en zie met eigen ogen wat je nu al kunt doen voor de natuur van de 21e eeuw.

Naar de website

Ontdek tijdens deze open dag hoe dieren, planten, schimmels en bacteriën samenleven en samenwerken. Kijk mee hoe de mens die kennis kan gebruiken voor de natuur van de 21e eeuw. Hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met extreem weer en klimaatverandering? Hoe krijg je wildernis terug en kun je gewassen op een natuurvriendelijke manier beschermen?

Oplossingen van NIOO-KNAW voor de natuur
Het NIOO-KNAW probeert oplossingen aan te dragen voor de natuur van de toekomst. In en om het gebouw testen wetenschappers nieuwe uitvindingen voor de maatschappij. Neem een kijkje bij experimentele hoge-temperatuursopslag, op het grote natuurdak en bij het project Poep = Goud. Als je bij NIOO-KNAW naar de wc gaat, doe je daar trouwens zelf aan mee, want via natuurlijke processen recyclen ze experimenteel wat je door de wc spoel het alles dat je door de wc spoelt. Wat ze uiteindelijk overhouden? Schoon water dat terug de natuur in kan.

Programma

De hele dag is er van alles te beleven. Kijk hoe experts live vogels ringen, waardoor die te volgen zijn op hun trektochten over de aarde. Speel het Vette Ganzenspel, maak je eigen waterkwaliteitsmeter en ga op de foto als microbe. Ben jij een goede of een slechte? Verder kun je de labs bekijken, zelf proefjes doen, spelletjes spelen, onderzoekers het hemd van het lijf vragen en nog veel meer.

Locatie

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)
Droevendaalsesteeg 10
6708 PB Wageningen

Datum en tijd

5 oktober 2019: 11:00 - 17:00 uur
Credits: NIOO-KNAW

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Open dag, Spel

Doelgroep

Kinderen, Volwassenen, Familie, Jongeren

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)
Droevendaalsesteeg 10
6708 PB Wageningen

Website

Ga naar de website

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is initiatiefnemer van Weekend van de Wetenschap.