Wat eet de moderne koe?

Tijdens deze open dag maak je kennis met de koeien en kalfjes in de verschillende onderzoeken en stallen. Je zult ontdekken dat deze koeien niet alleen melk produceren, maar ook voor veel data en kennis zorgen.

Naar de website

Die informatie levert een bijdrage aan het duurzaam produceren van zuivel in de toekomst met respect voor dier, mens en milieu. Verder is samen met Van Hall Larenstein een Smaaklab ingericht, waar je de producten kunt ruiken en proeven. Ook kun je deelnemen aan Serious Game en een bezoek brengen aan de Cow Control Room. Natuurlijk is er een springkussen en een spelletjesparcour voor de kinderen.

Op Dairy Campus vindt heel veel onderzoek in de praktijk plaats door onderzoekers van Wageningen University & Research samen met het bedrijfsleven en studenten van Hogeschool van Hall Larenstein. Er staan zeven verschillende stallen op het erf.

In één van de stallen krijgen de koeien bijvoorbeeld zeewier voorgeschoteld, in een andere stal is er aandacht voor het gedrag en welzijn van de dieren. Dairy Campus heeft tijdens het Weekend van de Wetenschap alleen op zaterdag open stal. Op zondag genieten de koeien van hun rust.

Locatie

Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden

Datum en tijd

5 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Dairy Campus voor Dairy Campus

Naam organisatie

Soort activiteit

Open dag, Spel

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden

Website

Ga naar de website