Wat bevindt zich boven ons hoofd?

Wat is er allemaal zien aan de hemel? Kunnen we alleen ’s avonds sterren en planeten zien of ook overdag? Hoeveel planeten zijn er bij onze zon? Lijken ze op onze aarde?

Naar de website

Bij Sterrenwacht Mercurius reikt de natuur verder dan de toppen van de bomen. In een korte presentatie worden alle planeten uit ons zonnestelsel onder de loep genomen en beantwoorden de medewerkers van de sterrenwacht je vragen. Na de presentatie ga je naar de koepel, waar je bij helder weer met de Carl Zeiss telescoop uit 1922 de hemel kunt bestuderen.

In de expositieruimte ontdek je naast deze planeten nog andere wetenswaardigheden over de ruimte, ruimtevaart en het weer. Bewonder de grootste meteoriet van de Benelux en de grote collectie bijzondere meteorieten, verwonder je over het schaalmodel van het ISS waar de sterrenwacht over beschikt en beleef een raket lancering. Maak een tornado in de weerzaal of speel weermemory op een touch screen.

Programma

Presentaties
5 oktober om 16:00 en 19:00 uur.
6 oktober 14:00 en 16:00 uur
De presentaties zijn geschikt voor jong en oud. Wanneer er veel kinderen in het publiek aanwezig zijn, dan zal de presentatie worden aangepast aan het jonge publiek, maar de volwassen bezoeker wordt zeker niet vergeten.

Carl Zeiss-kijker
Tuur door de Carl Zeiss-kijker uit 1922, die onder de koepel van de sterrenwacht staat. Bij helder weer overdag kun je naar de zon kijken. Op zaterdagavond kun je de sterren zien. Je zult ontdekken dat een ster ook door een telescoop altijd een klein lichtpuntje blijft, omdat sterren gewoonweg te ver van ons vandaan staan. Maar door een telescoop zie je wel sterren die je met het blote oog niet kunt zien. Altijd al eens door een telescoop willen kijken? Neem dan een kijkje.

Naast de telescoop en de presentatie kun je ook de expositie over ruimtevaart, weer- en sterrenkunde bekijken.

Locatie

Sterrenwacht Mercurius
Baanhoekweg 75
3313 LP Dordrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 13:00 - 18:00 uur
5 oktober 2019: 13:00 - 22:00 uur
Credits: via Sterrenwacht Mercurius

Naam organisatie

Sterrenwacht Mercurius

Soort activiteit

Sterren kijken, Lezing / Debat, Tentoonstelling

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 18:00 uur
5 oktober: 13:00 - 22:00 uur

Adres

Sterrenwacht Mercurius
Baanhoekweg 75
3313 LP Dordrecht

Website

Ga naar de website

Social media