Verstreken: Waarzitwatin? (2019)

Tijdens deze workshop krijg je antwoord op vragen als: zijn jonge kinderen gevoeliger zijn voor chemische stoffen dan volwassenen? Zijn natuurlijke ingrediënten altijd beter en gezonder? En wat staat er allemaal op een etiket?

Credits: RIVM

Van shampoo tot latexverf, van matrassen tot billendoekjes. Je staat er misschien niet bij stil, maar overal zitten chemische stoffen in. Vraag jij je ook wel eens af of al die chemische stoffen goed zijn voor je gezondheid?

Deze workshop start met een presentatie met als onderwerp: met welke chemische stoffen kom je dagelijks in aanraking?
Aansluitend gevolgd door de workshop, speciaal voor de kinderen: Maak je eigen slijm. En dit vinden je ouders ook leuk: geen lijm,
scheerschuim en lenzenvloeistof nodig.

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze workshop is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 10:45 uur
5 oktober 2019: 11:00 - 11:45 uur
5 oktober 2019: 12:00 - 12:45 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.