Van Antarctica tot Nederland

Het klimaat verandert, waardoor de ijskappen smelten en de zeespiegels stijgen. Maar hoe weten we dat allemaal? En wat betekent dat voor ons als inwoners van één van de laagst liggende landen ter wereld?

Naar de website

Poolonderzoeker proffesor Michiel van den Broeke vertelt hoe het is om onderzoek te doen in de koudste gebieden ter wereld en wat wij daarvan leren. In zijn minicollege neemt Michiel van den Broeke je mee naar Groenland en Antarctica. Je krijgt echt Antarctisch gletsjerijs te zien van heel lang geleden, en hij legt uit wat we daarvan kunnen leren over het klimaat van toen.

Hoe anders is het klimaat nu eigenlijk? Wat betekent dat voor de planeet aarde? En voor ons in Nederland? Moeten we actie ondernemen? En wat dan? Van den Broeke daagt je uit om je kennis te testen en mee te denken.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Michiel van den Broeke via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.