Urban Sports & Vitality

Innosportlab Sport & Beweeg en het Urban Sports Performance Centre bundelen hun krachten. Ga langs en ontdek hoe zij ‘urban sporters’ ondersteunen op weg naar Tokyo 2020 en hoe zij innovaties toepassen in de openbare ruimte.

Naar de website

in anderhalf uur tijd ontdek je een aantal unieke innovaties, zoals een slim skateboard dat onder andere de hoogte van en krachten op het skateboard in kaart brengt, en een sensorsysteem waarmee je een BMX-er kunt volgen tijdens zijn run. Wie sprong er hoger? Wie ging er sneller? Ga langs en ontdek hoe dit in zijn werk gaat.

Over de organisatoren

Innosportlab Sport & Beweeg is een organisatie die zich bezighoudt met innovaties in de openbare ruimte. In een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen ondersteunen zij innovaties door onder andere test- en meetdiensten, cocreatie en advies. Het Urban Sports Performance Centre is het kennis- en innovatiecentrum voor Urban Sports. Zij dragen bij aan de professionalisering van o.a. skateboarden, BMX Freestyle en freerunnen door middel van kennis, innovatie en technologie.

Locatie

Area51 heeft geen officieel adres (dit is een postadres). Het skatepark is gelegen aan het Ketelhuisplein, naast de Pastryclub.

Locatie

Area51 Skatepark
Ketelhuisplein
5617AE Eindhoven

Datum en tijd

6 oktober 2019: 13:00 - 14:30 uur
6 oktober 2019: 15:00 - 16:30 uur
Credits: InnoSportLab Sport en Beweeg, Ruud van Bragt

Naam organisatie

InnoSportLab Sport en Beweeg!

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 14:30 uur
6 oktober: 15:00 - 16:30 uur

Adres

Area51 Skatepark
Ketelhuisplein
5617AE Eindhoven

Website

Ga naar de website

De VSC is de sectororganisatie voor wetenschapsmusea en science centers.