Verstreken: Urban Sports & Vitality (2019)

Innosportlab Sport & Beweeg en het Urban Sports Performance Centre bundelen hun krachten. Ga langs en ontdek hoe zij ‘urban sporters’ ondersteunen op weg naar Tokyo 2020 en hoe zij innovaties toepassen in de openbare ruimte.

Credits: InnoSportLab Sport en Beweeg, Ruud van Bragt

in anderhalf uur tijd ontdek je een aantal unieke innovaties, zoals een slim skateboard dat onder andere de hoogte van en krachten op het skateboard in kaart brengt, en een sensorsysteem waarmee je een BMX-er kunt volgen tijdens zijn run. Wie sprong er hoger? Wie ging er sneller? Ga langs en ontdek hoe dit in zijn werk gaat.

Over de organisatoren

Innosportlab Sport & Beweeg is een organisatie die zich bezighoudt met innovaties in de openbare ruimte. In een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen ondersteunen zij innovaties door onder andere test- en meetdiensten, cocreatie en advies. Het Urban Sports Performance Centre is het kennis- en innovatiecentrum voor Urban Sports. Zij dragen bij aan de professionalisering van o.a. skateboarden, BMX Freestyle en freerunnen door middel van kennis, innovatie en technologie.

Locatie

Area51 heeft geen officieel adres (dit is een postadres). Het skatepark is gelegen aan het Ketelhuisplein, naast de Pastryclub.

Naam organisatie InnoSportLab Sport en Beweeg!
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 13:00 - 14:30 uur
6 oktober 2019: 15:00 - 16:30 uur
Adres Area51 Skatepark
Ketelhuisplein
5617AE Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.